Hoe voorkomt u storm-en vorstschade?

Hieronder leest u hoe u storm- en vorstschade kunt voorkomen, door het nemen van een aantal maatregelen.

Inspectie van bedrijfsgebouw
Een storm kan voor veel schade zorgen. Gelukkig kunt u met goed onderhoud problemen voorkomen. Niet alleen wat uw gebouwen betreft; ook een ‘zieke’ of slecht onderhouden boom kan veel schade veroorzaken als die omwaait. Na afloop van de storm is het altijd raadzaam om uw bedrijfsgebouw te inspecteren. Is er schade, geef dit dan door aan uw verzekeringsadviseur. Snel herstel zorgt ervoor dat gevolgschade, bijvoorbeeld door lekkend water, voorkomen wordt.

  • Tip: laat het gebouw regelmatig inspecteren en zorg voor goed onderhoud.
  • Tip: als uw dak beschadigd raakt, is het belangrijk snel te reageren. Plaats een afdekzeil of leg weggewaaide dakpannen terug.

Impregneren van gevels
Als het langere tijd vriest, kunnen vooral oudere gebouwen schade oplopen. Grote verschillen in temperatuur kunnen bijvoorbeeld scheuren of barsten veroorzaken, doordat het vocht dat in de muren zit uitzet en inkrimpt. Als de voegen beschadigd raken bestaat zelfs het gevaar dat een pand instort.

Als u de gevels laat impregneren, geeft u vocht geen kans. Het kan dan niet meer naar binnen, maar de muur blijft nog wel naar buiten toe ‘ademen’.

  • Tip: vraag een expert om uw pand en de gevels te inspecteren.
  • Tip: laat uw buitenmuren impregneren.