Hoe voorkomt u schade aan auto en lading?

Hieronder leest u hoe u schade aan auto en lading kunt voorkomen, door eenvoudige maatregelen.

Diefstalbeveiliging
Het aantal autodiefstallen is de laatste jaren flink gegroeid. Er worden ook steeds meer verschillende soorten auto’s gestolen. Omdat elektronische beveiligingssystemen steeds vaker worden omzeild, kan een mechanisch slot uitkomst bieden. Bijvoorbeeld het versnellingsbakslot van BearLock. Dit slot blokkeert de versnelling of stuuras, waardoor diefstal vrijwel onmogelijk is. 

Inbraakbeveiliging voor bestelauto’s
Diefstal van werkmateriaal uit bestelauto’s komt vaak voor. Daarom is het belangrijk dat u uw bestelauto goed beveiligt tegen inbraak. Dit kunt u bijvoorbeeld doen met een Carbolt 101 van HB-Pro. Met dit mechanische systeem zijn uw achterdeuren en aanhanger goed beveiligd. U kunt het ook uitbreiden met zijdeurbeveiliging en raamroosters.

Winterbanden bij temperaturen lager dan 7 graden 
Voor de veiligheid is het belangrijk dat de profieldiepte van autobanden minimaal 1,6 mm is. Van oktober tot en met maart is het bovendien raadzaam om winterbanden onder uw bedrijfsauto’s te plaatsen. Deze banden hebben meer grip op natte en koude wegen bij een temperatuur onder de 7 graden. In Nederland is het gebruik van winterbanden niet bepalend voor de aansprakelijkheid bij een ongeval, maar het zachtere materiaal en andere profiel zorgen wel voor meer veiligheid. En dat is belangrijk voor uw medewerkers.

Ster in uw voorruit 
Het is belangrijk om een ster in de voorruit altijd snel te laten reparen. Niet alleen omdat een ster het zicht kan belemmeren maar ook omdat airbags en de kooi-constructie van uw auto alleen goed functioneren als de voorruit helemaal in orde is.

  • Tip: als u voldoende afstand houdt van andere auto’s is de kans veel kleiner dat er een steentje tegen uw voorruit springt.
  • Tip: heeft uw ruit toch een sterretje gekregen? Plak daar dan een sticker op en neem zo snel mogelijk contact op met een bedrijf dat is aangesloten bij bijvoorbeeld Glasgarant of Carglass. Zij repareren uw ruit, zodat deze niet breekt. 

Zijn uw bedrijfsauto’s winterklaar? 
Zeker in de winter moeten uw bedrijfsauto’s helemaal in orde zijn. Let dan vooral ook op uw ruitenwissers, airco (ontwaseming) en (winter)banden. Bovendien kunt u onderstaande tips gebruiken om de kans op problemen verder te verkleinen.

  • Parkeer bedrijfsauto’s zo veel mogelijk binnen. Parkeert u ze toch buiten? Dek dan de ruiten af, waardoor u niet hoeft te krabben en er geen kans is dat u de ruiten beschadigt.
  • Zorg voor voldoende antivries in de koelvloeistof en ruitenwisservloeistof.
  • Zorg voor goed afgestelde verlichting. Schakel de verlichting ook overdag aan, zeker als het donker is of de zon laag staat. Andere weggebruikers zien u dan veel eerder.
  • Smeer de rubbers (vooral bij de deuren) in met talkpoeder of spuit siliconenspray. Zo voorkomt u vastvriezen.
  • Zorg ervoor dat u altijd een ijskrabber heeft, en een middel bij de hand heeft om sloten te ontdooien (plaats dit niet in de auto!).
  • Probeer nooit om uw ruit te ontdooien met heet water, want dan kan die barsten.
  • Als u moet krabben, laat de motor dan niet draaien. Dat is niet goed voor het milieu en leidt tot slijtage van uw motor.